Նայիր Պրոֆեսոր Ինչուիկի նոր սերիան

5-1147111

<<Մանչուկ>>Նախագիծը` Գևորգ և Աննա Հովհաննիսյանների

 

Հետաքրքիր է, թե ինչո՞ւ են ատամները քաղցրից փչանում: Ինչպես հայտնի է` շատ ապրանքներ պարունակում են շաքար: Դա, իհարե, պետք է մեր օրգանիզմին, սակայն մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում այն քայքայում է էմալը և դենտինը: Դրա արդյունքում առաջանում են փոքր ճաքեր, որոնց մեջ էլ թափանցում են բակտերիաներ, որոնք հետագայում քայքայում են ատամը: Որպեսզի այդպիսի բան չլինի` ամեն ուտելուց հետո հարկավոր է ատամները լվանալ կամ էլ ատամի թել օգտագործել:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s